Vår resa börjar på Arlanda, vi möts vid SAS avgångasgate. Resan går med SAS till Rom och vi reser i mindre sällskap.
Vid ankomsten till Rom möts vi av vår svenska reseledare och med buss treser vi in i det grönskande och bergiga Umbrien.
På kvällen kommer vi till Trevi och vårt anrika hotell Antica Dimora alla Rocca. Hotellrummen är alla individuellt inredda och belägna i olika historiska byggnader/ palats i centrala Trevi.Gemensam middag på kvällen.
På morgonen lär vi känna Trevi med en härlig promenad genom de smala gränderna och kullerstensgator. Vid lunchtid kommer vi till Montefalco den murbefästa lilla staden som är centrum för Sagrantino-vinet. Här blir det ett härligt besök hos en mindre vinproducent som bjuder på fantastiska viner och en lätt lunch.
En härligt avkopplande dag!
Vi träffar författaren till den populära boken ”En bastu i Umbrien” Tomas Bacoccoli.
Tomas bor sedan 2014 med hustru och tre barn i byn Corciano där de driver en oliv- och hästgård. Boken berätta med humor och glimten i ögat om kärleken till Umbrien och familjen!
Dagens lunch hos ”sura systrarna” restaurangen är en unik upplevelse och viktig i boken.
Vi bekantar oss med Corciano och dagen avslutas hemma hos Tomas på olivgården. Han berättar för oss hur det känns att ändra allt i livet och hur det är att vakna upp i skuggan av ett olivträd på en kulle i Umbrien när man bott hela sitt liv i Sverige.
Efter frukost reser vi till julstaden Gubbio, en av de mest intakta medeltida städerna, som kan besökas i Italien. Stadens historia är rik på religiösa händelser och personligheter, vilket gör den till en av de mest besökta städerna av de katolska pilgrimerna. Staden ligger majestätiskt vi kanten av bergert Monte Igino. Under vårt besök i staden upplever vi härlig julstämning och får en trevlig lunch på lokal trattoria
Idag besöker träffar vi Tomas vid en oljekvarn och får lära oss allt om skörd och produktion av den utsökta kallpressade extra virgin olivoljan. Olivolja är en av Umbriens största exportvaror och av fantastisk kvalitet. Här blir det provsmakning och lätt lunch.
Vi tar oss vidare till Perugia, Umbriens huvudort, som grundades av etruskerna. Vi promenerar genom den vackra gamla stadskärnan och ser stadens sevärdheter. Ett av stoppen blir vid en chokladbutik då Perugia även är känt för sin chokladtillverkning.
Efter en härlig dag med många smaksensationer och unika möten återvänder vi till Trevi.
Efter flera intressanta dagar fyllda med berätteler och anekdoter kopplar vi av i charmiga Trevi. Till lunch blir det ett härligt vingårds besök, det bjuds det utsökta viner och lättlunch. Vi återvänder till Trevi på eftermiddagen.
På kvällen serveras vi en avslutningsmiddag på hotellet.
På resans sisa dag äter vi frukost på hotellet innan vi reser med bussen till Rom och flygplatsen. Vår återresa till Arlanda går med SAS, med kort mellanlandning i Köpenhamn och vi beräknas vara åter i Stockholm på kvällen.
Så följ med oss om ni vill uppleva det äkta Umbrien med unika möten god mat och härliga samtal!
Vi rekommenderar bekväma skor under resans gång, eftersom vi promenerar en del genom de charmiga gamla städerna med smala kullerstensgator.
Ordningen på utflykterna kan ändras.