En dag fylld kultur, historia, natur och härliga lokalproducerade profdukter från Sörmland.
Vi färdas längs vackra landsvägar i bekväm EkmanBuss och njuter av det bördiga landskapet i Sörmland. På Grinda gårdsglass blir det förmiddagsfika hos familjen Lundblad som tillverkar glass med bär och frukt från egna eller grannars odlingar. Stavtorps Honung och Musteri blir nästa punkt på programmet där Birgitta Augustesen berättar om sitt beslutat att lämna arbetet i storstan för att satsa på must&juice i sitt musteri samt att förädla honung, något som 2024 gav henne pris för bästa honungsbutik i Sverige. En kort guidning i charmiga Malmköping blir det före lunch, som intas på Hotel Malmköpings restaurang Hjorten & Gösen som enbart serverar råvaror från Sörmland. Efter lunch besöker vi ostproducenten- Jürss mejeri. Ägaren berättar för oss om de hantverksmässigt tillverkade ostarna, likt Sörmlands Ädel, som serverats på Nobelmiddag. Vi tar vägen förbi Harpsund mot dagens sista stopp på Lida Gård, där det blir kaffe och kaka som avslutning på dagen innan vi återvänder till Stockholm dit vi beräknas anlända vid middagstid.
På vår avgång 5/9 besöker vi andra gårdar och producenter.