Möt ljuset i Skagen - och få en glimt av Oslo

Bokningskod: skagen

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

Möt ljuset i Skagen – och få en glimt av Oslo
Följ med på en härlig resa till Skagens öppna landskap, haven Kattegatt och Skagerrak som dramatiskt möts och de berömda Skagenmålarna.

Dag 1. Mot Danmark
Avresa tidig morgon mot Oslo och under resan stannar vi till för lunch. Väl framme i Oslo får vi en liten rundtur i staden innan vi rullar ombord på Stena Lines fartyg. Här njuter vi av middagsbuffén och sedan finns tid för båtens nöjesutbud. Ca 529 km

Dag 2. Skagen
Efter frukost rullar vi av färjan i Fredrikshamn. Under dagen gör vi besök på vackra sandudden Grenen som bildar en spets mot nordost där Skagerrak och Kattegatt möts. Här finns möjlighet till fina bilder och här upplever vi det speciella ljuset och åker en tur med ”Sandormen-tåget”. Därefter tar vi oss in till Skagen för en gemensam lunch och under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell. På kvällen äter vi middag på egen hand. Det finns två trevliga restauranger på vårt hotell. 

Dag 3. Sanddynerna
Efter frukost besöker vi Skagenmuseet och ser fantastiska konstverk av Skagenmålarna. Efter lunch, som intas på egen hand, åker vi till Råbjerg Mile för att se de imponerande vandrande sanddynerna. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 4 Hemåt
Efter frukost checkar vi ut och beger oss mot Fredrikshamn för lite shopping innan vi kliver på färjan. Ombord väntar lunch innan vi ankommer till Göteborg och fortsätter mot Stockholm. Vi är åter i vår huvudstad vid midnatt. Ca 471 km

I resan ingår
Del i tvåbäddsrum,
3 Frukost,
5 Måltider,
Båtresa Oslo-Fredrikshamn,
Fredrikshamn-Göteborg,
Utflykter och entréer enligt program,
Bussresa
Avgångar
03 sep 2019 (tisdag)

Platser finns
6980 SEK
Hotellinfo
Stena Line
Color Hotel Skagen
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl.06.00
extra
Enkelrum 900:-