Påsk med konstrunda och Läckö Slott

Bokningskod: PASK

Härligt påskfirande på Knistad Herrgård!

På den sköna, västgötska landsbygden i Svenstorps socken ligger Knistad Herrgård. Här firas en traditionell påsk med goda middagar och ett påskbord fyllt av hemlagade delikatesser och allt man kan önska av härlig påskmat.

Vi bor på Herrgården under tre nätter och förutom påskfirandet åker vi på Konstrunda bland de ateljéer som traditionsenligt öppnas i trakten under påskhelgen.

Dag 1. Långfredagen - Mot Knistad
På morgonen kör vi västerut med vår fina, bekväma buss. Färden går till Örebrotrakten, där vi äter lunch innan vi åker vidare till Knistad Herrgård som blir vårt hem under tre nätter. Här blir vi välkomnade, får tid att installera oss på våra rum och kika på omgivningarna. Senare väntar en välsmakande trerättersmiddag. Ca 350 km. 

Dag 2 - 3. Påskafton & Påskdagen, Konst, Läckö & Varnhem
Det är traditionsenligt dags för Konstrundan under påskhelgen i trakterna kring Falköping. Många ateljéer och gallerier håller öppet liksom ett flertal museer. Antalet utställare är många och de bjuder på många olika tekniker och uttryck. Vi tar vår buss och besöker ett antal utvalda konstutövare på plats i sina ateljéer i Falköpings- och Hornborgatrakten. På lämpligt ställe äter vi en lättare lunch tillsammans.

Dagen därpå besöker vi underskönt belägna Läckö Slott liksom Varnhems Klosterkyrka där Jan Guillous romanhjälte "Arn" är uppvuxen. Lunch tillsammans på trevligt ställe i närheten av slottet. Stort påskbord serveras på Påskafton och trerätters middag på Påskdagen.

Dag 4. Annandag Påsk - Hemåt 
Efter frukost lämnar vi Knistad. Vi kör till Hornborgasjön för att se de magiska tranorna och lite senare, på väg mot vår huvudstad äter vi en härlig lunch tillsammans på ett mysigt ställe innan färden fortsätter mot Stockholm dit vi anländer framåt sen eftermiddag. Ca 350 km.

I resan ingår
Del i tvåbäddsrum alt. bokat boende,
3 Frukost,
7 Måltider varav ett Påskbord,
Konstrunda i Västergötland,
Besök och visning på Läckö Slott,
besök i Varnhems
Klosterkyrka,
Bussresa
Avgångar
19 apr 2019 (fredag)

Platser finns
6980 SEK
Hotellinfo
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl. 10.00
Södertälje Syd kl. 10.30
extra
Enkelrum 900:-