Lofoten & Nordnorges pärlor - med en liten tur på Hurtigruten

Bokningskod: LOFOT

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

Det bästa av Norrlandskusten med Lofoten & Nordnorges pärlor
- Med båttur i fjordlanskapet

Det är en oförglömlig upplevelse att få blicka ut över de klarblå fjordarna med de mäktiga bergen som bakgrund. Under denna resa kommer vi att få uppleva något av det bästa med Norra Sverige och Nordnorge, göra en båttur bland det vackra fjordlandskapet och med buss bege oss längre norrut än vad många någonsin gjort.

DAG 1 Mot Norrland
Första resdagen färdas vi längs en bra bit av Norrlandskusten - den svenska Östersjökusten mellan Haparanda och Gävle. Vi stannar till vid Ångersjön, utsedd till en av Sveriges vackraste rastplatser, för en kaffepaus. Färden går sedan via Högakustenbron där vi stannar till för lunch och beskådar den vackra utsikten. Under eftermiddagen kör vi vidare och till kvällen når vi Skellefteå och vårt hotell denna första natt. Vi äter middag tillsammans innan det är dags att säga godnatt. Ca 772 km

Dag 2 Kiruna
Vi börjar andra dagen med frukost och fortsätter sedan vår resa norröver. Längs de norrländska vägarna passerar vi städer som Piteå, Luleå och Överkalix för att slutligen nå Kiruna där vi stannar för natten. Här får vi en guidad tur i Kiruna gruva. Världens största underjordiska järnmalmsgruva. Får höra om modern gruvbrytning och hur den kan få en hel stad att flytta. Därefter åker vi till vårt hotell som väntar med middag. Ca 464 km

Dag 3 Båttur bland fjordarna
Vi startar med frukost på hotellet. Därefter väntar en spännande båttur mellan Sortland och Svolvear. Båten tar oss ut på de norska fjordarna fjordarna så vi kan uppleva några av Norges vackraste platser. Djupa fjordar, majestätiska berg och skriande havsfågelkolonier är några av Lofotenöarnas kännetecken. Vi kliver av i den norska staden Svolvaer där vi äter middag och får en natts sömn. Ca 332 km

Dag 4 En heldag på Lofoten
Efter frukost spenderar vi dagen på Lofoten och dess omgivningar.  Vi får se orter som Henningsvaer, Kabelvåg och tar del av den mycket vackra Lofotenkatedralen. På kvällen äter vi gemensam middag tillsammans på hotellet efter en spännande dag i Lofotens omgivningar.

Dag 5 Bodö
Efter tidig frukost åker vi med färja över fjorden och sedan tar bussen oss ut till Bodö. Här gör vi bland annat ett besök vid världens starkaste malström, den legendariska Saltstraumen. 
På kvällen serveras vi middag på vårt hotell innan vi sover ut. Ca 279 km

Dag 6 Polcirkelns monument
Resan fortsätter längs Norges vackra landskap under dagen besöker vi den norra Polcirkeln. Polcirkeln är den breddgrad där solen inte alls går ner vid sommarsolståndet, Midnattssolens land. Färden går sedan vidare tillbaka in i Sverige och vi ankommer till Hemavan/Tärnaby där vi stannar för natten. Här äter vi middag tillsammans på hotellet. Ca 330 km

Dag 7 Genom norrländskt landskap mot kusten  
Idag går färden tillbaka genom Sverige och efter ett stopp för lunch på trivsamt ställe åker vi sedan genom de norrländska skogarna och når under eftermiddagen Sundsvall och vårt fina hotell där vi äter en gemensam middag och har möjlighet att smälta intryck från resan. 

Ca 545 km

Dag 8 Härlig kustfärd hemåt
Vi äter frukost på hotellet innan vi tar plats i bussen för den sista etappen på vår resa. Under hemfärden kommer vi att stanna ute vid den vackra hälsingekusten för lunch innan vi åker söderut mot Gävle och Uppsala och slutligen anländer till Stockholm.  Ca 450 km.

I resan ingår
Del i tvåbäddsrum, 7 Frukost, 9 Måltider, Entréer och besök enligt program,
Båttur sträckan Sortland–Svolvaer, Bussresa.
Avgångar
16 aug 2019 (fredag)

Fullbokat
16480 SEK
Hotellinfo
Quality Hotel Skellefteå Stadshotell,
www.nordicchoicehotels.com/hotelskelleftea-stadshotell

Scandic Narvik
www.scandichotels.se/hotell/norge/narvik/narvik

Thon Hotel Lofoten
www.thonhotels.no/svolvar/thon-hotel-lofoten

Scandic Bodö
www.scandichotels.no/hotell/norge/bodo/scandic-bodo

Tärnaby Fjällhotell
www.tarnabyfjallhotell.com

Elite Hotel Knaust Sundsvall
www.elite.se/sv/hotell/sundsvall/hotel-knaust/
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl. 06.30
Uppsala kl. 07.25
Gävle Bro kl. 08.25

extra
Enkelrum 2 600 :-