Möt våren i ett blomstrande Holland!

Bokningskod: HOLL

6 dagar

 

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

Möt våren i Holland –  med Amsterdam, blomstertåg och Keukenhof
Följ med på en riktig upplevelseresa till tulpanernas land. En symfoni av färger och dofter: påskliljor, hyacinter och tulpaner kommer vi att möta på vår resa till detta land med kanaler, väderkvarnar, träskor och ostar.

DAG 1-2. Söderut mot Holland
Färden går genom Sverige och under resans gång stannar vi för lunch på lämpligt och trivsamt ställe. På kvällskvisten ankommer vi till Göteborg där vi kör ombord på Stena Lines fartyg som under natten tar oss över till Tyskland. Ombord äter vi gemensam middag innan vi sover ut. Ca 470 km.

Efter en härlig sjöfrukost beger vi oss mot den holländska gränsen som vi når vid lunchtid. Vi åker längs den tre mil långa och imponerande Nordsjövallen och vi stannar till för att beskåda den fantastiska konstruktionen som är ett mirakel av ingenjörskonst. Efter dagens äventyr ankommer vi till vårt hotell där vi avnjuter en middag tillsammans. Ca 495 km.

DAG 3 Amsterdam
Efter frukost beger vi oss till den välkända huvudstaden Amsterdam som med sina trädkantade kanaler, broar och unika gavelhus ibland kan kännas som ett levande 1600-talsmuseum.Där vi börjar med att få se staden från vattnet under en båttur på kanalerna. Vi har sedan dagen till vårt förfogande att upptäcka staden. Här finns mycket att se kanske ett besök på Rijksmuseet eller Anne Franks hus? På sena eftermiddag  tar bussen oss tillbaka till hotellet som väntar med middag.

DAG 4 Blomstertåg och Keukenhof
Dags för en av resans höjdpunkter, den årliga färgsprakande Blomstertåget. Efter tidig frukost åker vi för att se ett tjugotal blomsterprydda vagnar och runt 20 lyxbilar klädda med blommor och blad i regnbågens alla färger som i sakta mak skrider fram längs gator och torg. Från Noordwijk till Haarlem rör sig paraden under hela dagen med den ena vagnen mer fantastiskt smyckad än den andra.

Därefter beger vi oss till världens största blomsterpark, Keukenhof. I den 32 hektar stora parken planteras varje år sju miljoner blomsterlökar, varav mer än hälften är tulpanlökar, i hundratals varianter och färger. Här finns slingrande stigar, porlande bäckar, fridfulla dammar och så detta hav av blommor. Här går vi på egen hand i parken och njuter av denna spektakulära miljö. Lunch intas på egen hand. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

DAG 5. Dags att lämna Holland
Efter frukost beger vi oss österut genom det färgglada och vackra holländska landskapet för att sedan vika av norrut mot Tyskland. Längs vägen äter vi lunch tillsammans innan vi fortsätter upp mot färjan som ska ta oss tillbaka till svensk mark igen. Ombord äter vi middag tillsammans Ca 495 km.

DAG 6. Hemåt
Vi äter frukost ombord på färjan innan vi rullar av och fortsätter vår hemfärd. Längs vägen stannar vi till för möjlighet till lunch och beräknar nå Stockholm under sen eftermiddag. Ca 494 km.

 

 

 

I resan ingår
Båtresa Göteborg–Kiel t/r,
Del i tvåbäddshytt/rum (insideshytt),
5 Frukost,
7 Måltider,
Utflykter enligt program,
Bussresa.
Avgångar
10 apr 2019 (onsdag)

Fullbokat
9980 SEK
Hotellinfo
Best Western Plus Hotel Grand Winston
eller
Van der Valk Hotel Gouden Leeuw
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl. 10.30
Södertälje Syd kl. 11.00
E4:an söderut
extra
Enkelhytt/rum 2.600:-
Utsideshytt 500:-