Ekman Alpin i Val Di Fiemme

Bokningskod: ALPIN

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

Flexibussitet till pisterna - Ekman Alpin är tillbaka!
Val di Fiemme – Skidåkning i Italien

Bästa skidåkningen, sol, fantastisk snö och alla bekvämligheter man kan önska sig! Ekman Alpin är tillbaka med skidresor för alla och inför säsongen 2019 åker vi till Italien – landet med Parmigiano-Reggiano, Vino Rosso och gnocchi. Italien är resmålet för dig som söker bra skidåkning med välpreparerade pister och god mat och dryck där emellan.

Vi har valt att resa till härliga Val Di Fiemme som ligger i nordöstra Italien och är omgivet av fantastiska berg med högklassig skidåkning. Här finns det 140 km pist i alla svårighetsgrader att utforska, ett 40-tal pister och ett 20-tal liftar samt flera fina längdspår att åka i.

Vi bor centralt i den mysiga lilla staden Cavalese, bara några hundra meter från liften, men med skidbussen utanför dörren kan vi också ta oss till de övriga skidsystemen i området.  
En av dagarna tar vi vår egen buss till Italiens största skidområde Sella Ronda som en heldagsutflykt, detta ingår i resan.

Under vår vistelse kommer vi att bo på La Roccia som drivs och ägs av den härliga familjen Gilmozzi.Hela familjen är engagerad i verksamheten. Frun i huset är ansvarig för den fina SPA-anläggningen, den ena sonen har hand om köket där man lagar mat från grunden med lokala råvaror och de andra två barnen har ansvar för hotellet och bokningarna. Middagarna intar vi gemensamt på hotellets restaurang.  

Vi påbörjar vår resa från Stockholm under förmiddagen och ankommer under eftermiddagen Trelleborg och TT-Lines färja som under natten tar oss över till Rostocks hamn. Därefter fortsätter bussfärden genom Tyskland och Österrike för att under sen kväll nå Italien och Cavalese. 

Nu följer sex dagar med fantastisk skidåkning och god mat.

Dag 8 åker vi skidor nästan hela dagen och intar därefter en enklare avslutningsmiddag på hotellet innan vi påbörjar vår hemfärd under natten och nästkommande dag. Från Tyskland åker vi med dag färja från  Rostock/Travemünde, finns möjlighet att lägga till 500:- per person för dag hytt om man önskar. Vi beräknar att nå Stockholm vid 02.30 dag 9. 

I resan ingår
Del i dubbelrum med halvpension (middag och frukost ingår med start ankomst dagen i Cavalese till middag avresedagen)
Färja Helsingborg-Helsingör t/r,
Rödby-Puttgarden t/r,
Bussresa,
Bagageplats för 1 par skidor/snowboard samt resväska max 22 kilo.
Entré till hotellets SPA-anläggning,
6 dagars Skipass,
Heldagsutflykt till Sella Ronda.
Avgångar
21 feb 2020 (fredag)

Platser finns
12980 SEK
Hotellinfo
La Roccia
Avgångsplats
Orter i Hälsingland
10.30 Stockholm, Cityterminalen
extra
Enkelrum 1 500:-