Värmland - Lerin, Mårbacka, Rackstad och Klässbols

Bokningskod: VÄRMLAND

VÄRMLAND
- Lars Lerin på Sandgrund, Rackstadmuseet, Klässbols Linneväveri och Mårbacka

Välkommen att följa med oss på en spännande resa till kulturlivet i det fagra Värmland! Vi besöker Selma Lagerlöfs Mårbacka, vi guidas genom konstnären Lars Lerins spännande liv och fantastiska akvareller på konsthallen Sandgrund vid Klarälven i Karlstad. Vi upplever skön konst och skulptur på Rackstadmuseet i Arvika och njuter av fantastiska tyger mm på Klässbols Linneväveri.

Genom vår sköna svenska natur kör vi till Värmland. Det blir kaffepaus längs vägen och god lunch. På Sandgrund möter vi Lerins konst, han blir bara mer och mer folkkär räknas som en av Nordens främsta akvarellister. Vi besöker Selma Lagerlöfs Mårbacka. Här får vi en inlevelsefull visning av gården och sedan serverade eftermiddagskaffe och Mårbacka-kaka innan vi checkar in på fina Selma Spa hotell i Sunne där vi senare äter en trerättersmiddag tillsammans.

På morgonen stor frukostbuffé och tid för bad och bastu på ett av Sveriges absolut finaste SPA-hotell. Sedan beger vi oss till Arvika och det underskönt belägna svenska konstnärsmuseet Rackstadmuseet med visning och lunch innan vi kör till Kungliga Hovleverantören Klässbols Linneväveri. Här finns mycket vackert att se och en inbjudande butik för den som så önskar. Nära intill ligger Kaffekvarnen med ljuvlig doft från eget bageri. Vi får även här guidad visning och efter en kaffetår vänder vi åter mot huvudstaden där vi beräknar anlända framåt kvällskvisten.

I resan ingår
Del i dubbelrum, Fri tillgång till SPA-avdelningen med pooler, bastu m.m.,
1 Frukost,
2 Lunch,
2 Eftermiddagsfika,
1 Trerättersmiddag,
Entréer och visningar,
Bussresa
Avgångar
04 sep 2019 (onsdag)

Platser finns
3980 SEK
Hotellinfo
Selma Spa i Sunne.
www.selmaspa.se
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl.07.00
extra
Enkelrumstillägg per person 300: -