Atlanterhavsveien

Bokningskod: ATLANT

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

Atlanterhavsveien  - Genom Gudbrandsdalen och ett magiskt fjordlandskap
Denna resa tar oss med buss till den imponerande Atlanterhavsveien i det yttersta havsbandet och med båt på Geirangerfjorden, vattenfallen Friaren och De Sju Systrarna. Ett fascinerande minne för livet.

Dag 1 Västerut.
Tidig avresa mot Norge. Vi färdas västerut och gör stopp för kaffe och lunch. Via Arvika når vi den norska gränsen och så småningom Lillehammer, staden som stod värd för vinter OS 1994. Här har vi vårt hotell för natten. Gemensam middag. Ca 610 km från Stockholm.

Dag 2 Geirangerfjorden och Molde
Efter en tidig frukost fortsätter vår resa. Mellan de höga bergstopparna färdas vi i dalgången Gudbrandsdalen. Vi svänger av mot väster. Orter som Lom och Grotli passeras och vid Dalsnibba börjar färden ned mot fjorden. Snart är vi i Geiranger, en av Norges vackraste och mest fotograferade platser. Här äter vi gemensam lunch i det vackra landskapet. Därefter tar vi oss med vägfärjor längs fjordlanskapet till Molde där vi stannar för natten.

Vi checkar vi in på vårt hotell och äter vi en gemensam middag. Ca 316 km.

Dag 3 Atlanterhavsveien.
Dagen bjuder på upplevelser både för magen och för ögat. I den lilla fiskebyn Bud gör vi lunchuppehåll och lockas av fiskrestaurangens berömda soppa. Sedan är det dags för sköna Atlanterhavsveien, i det yttersta kustbandet, som är över 8 km lång och sträcker sig över ett antal öar och broar. Här ute i kustbandet fascineras man av naturens storslagenhet och fägring. Vi fortsätter via Kristiansund till den tusenåriga staden Trondheim där vi tar in på kvällens toppmoderna hotell som bjuder på en fantastiskt vacker utsikt från takterrassen. Här äter vi kvällens middag. Ca 220 km.

Dag 4 Mot Sverige.
Innan vi återvänder till Sverige upptäcker vi en bit av denna Norges näst äldsta stad. I trakterna kring Åre stannar vi för gemensam lunch i den vackra fjällvärlden innan vi slutligen når Sundsvall och anrika Hotel Knaust som blir slutmålet för dagen, middag äter vi tillsammans på hotellet. Ca 450 km.

Dag 5 Hemåt.
Efter att ha fått lite sovmorgon kör vi söderut och svänger av för att äta lunch på något trevligt ställe utefter den vackra Hälsingekusten. Med härliga upplevelser i bagaget når vi våra hemorter under eftermiddagen. Ca 400 km.

I resan ingår
Del i tvåbäddsrum på väl utvalda hotell, 4 Frukost, 8 Måltider, Utflykter och entréer enligt program, Vägfärjor, Båttur, Bussresa
Avgångar
30 jun 2019 (söndag)

Platser finns
10980 SEK
Hotellinfo
Clarion Collection Hammer
www.nordicchoicehotels.se/clarion-collection-hotel-hammer/

Quality Hotel Alexandra Molde
www.nordicchoicehotels.se/quality-hotel-alexandra/

Clarion Hotel & Congress Trondheim
www.nordicchoicehotels.com/clarion/clarion-hotel-trondheim

Elite Hotel Knaust
www.elite.se/sundsvall/hotel-knaust
Avgångsplats
Påstigning:
Stockholm, Cityterminalen kl.07.00
Västerås kl.08.15

Avstigning:
Orter längs E4:an söderut från Sundsvall
extra
Enkelrum 1 900:-