Tre "nya" Östersjöpärlor – Gdynia, Sopot, Gdansk och ett härligt Spa-dygn!

Bokningskod: TRESTAD

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder Gratis anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

På denna resa får vi uppleva Gdynia, Sopot, och Gdansk, som tillsammans bildar ett storstadsområde kallat Trójmiasto, på svenska "trestaden", på grund av att städerna i stort sett har vuxit ihop till en enda stad med en miljon invånare. Städerna är trots det väldigt olika till karaktären.
Bor gör vi på det fantastiska SPA-hotellet Mera Spa där vi riktigt kan koppla av.

Dag 1 Mot Karlskrona

Dags att starta vår resa söderut. Vi gör en paus för eftermiddagskaffe och så småningom når vi Karlskrona där vi kliver ombord på färjan som ska ta oss till Gdynia. Ombord på båten avnjuter vi en välsmakande buffé. Därefter är det fria aktiviteter som väntar. Kanske blir det en svängom på dansgolvet eller lite shopping i tax-free butiken. Ca 500 km

Dag 2 Trestaden

Nu är det dags att uppleva trestadsområdet tillsammans med vår kunniga guide.
Vi startar i shoppingparadiset Gdynia, den yngsta av de tre städerna. Gdynia har en säregen arkitektur med anknytning till det marina. Många byggnader har runda fönster som påminner om hyttventiler och skarpa eller rundade byggnadsdelar som liknar båtskrov. Staden har även Polens största marina.

Därefter går resan vidare till den gamla kurorten Sopot. Namnet Sopot är slaviska och betyder källa. Staden har sedan 1800-talet varit en av Östersjökustens mest fashionabla badorter.
Här kan vi beskåda Molo, Europas längsta träpir.

Nu återstår den gamla hansestaden Gdansk. Staden har en vacker stadskärna med storslagna byggnader. Gamla stan jämnades nästan helt med marken under Andra världskriget men har återuppbyggts till sin forna glans. Här finns gott om butiker och mysiga restauranger. För den som tycker om bärnsten, ”det baltiska guldet”, är Gdansk ett paradis. I Gdansk hittar vi även den imponerande St. Mariakyrkan, världens största tegelstenskyrka. Lunch intas på egen hand.

Under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell. Där ges tid för att koppla av på egen hand. Varför inte passa på att besöka hotellets fantastiska SPA och unna dig en behandling innan middagen? På kvällen äter vi gemensam middag på hotellets restaurang. ca 50 km

Dag 3 Upptäck Mera SPA

Efter hotellets frukost checkar vi ut under förmiddagen och därefter har vi dagen till förfogande att njuta av hotellets SPA med behandlingar och pooler. Kanske en promenad i den vackra omgivningen kan passa? Under eftermiddagen lämnar vi hotellet och beger oss mot färjeläget och vår färja som under natten tar oss tillbaka till Sverige igen. Ombord avnjuter vi en trevlig middag tillsammans.
Ca 30 km

Dag 4 Hemåt

Efter en stadig frukost ombord börjar hemfärden mot Stockholm. Längs med vägen gör vi ett stopp för lunch. Fram mot sena eftermiddagen är vi hemma igen och vårt äventyr är över för denna gång.

Ca 500 km

I resan ingår
Båtresa Karlskrona-Gdynia t/r,
Del i utsides tvåbäddshytt/rum,
3 middagar,
3 frukostar,
1 lunch,
Rundtur i Trestaden,
Entré till Mera SPA.
Reseledare,
Bussresa.
Avgångar
20 mar 2018 (tisdag)

Platser finns
5480 SEK
Hotellinfo
Stena Line Karlskrona-Gdynia t/r

Mera Spa Hotel
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl.10.30
extra
Enkelhytt/rum 800:- per person