Skagen – Möt ljuset i vackra Skagen

Bokningskod: skagen

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder Gratis anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

Följ med på en härlig resa till de berömda Skagenmålarnas öppna landskap där de båda haven Kattegatt och Skagerack så dramatiskt möts.

 

Dag 1. Mot Danmark

Avresa tidig morgon och  under förmiddagen anländer vi till Oslo, under resan stannar vi för lunch innan vi fortsätter färden mot Norges huvudstad. Innan vi åker ombord på Stena Lines fartyg får vi en liten rundtur i staden. Ombord njuter vi av deras middagsbuffé och sedan har vi tid att roa oss av båtens nöjesutbud. Ca 529 km

 

Dag 2. Skagen

Efter frukost rullar vi av färjan i Fredrikshamn. Under dagen gör vi ett besök på den vackra sandudden som bildar en spets mot nordost där Skagerack och Kattegatt möts, vilket skapar starka naturscenerier och möjlighet till fina bilder. Här upplever vi det speciella ljuset och åker en tur med ”Sandormen-tåget”. Därefter tar vi oss in till Skagen för en gemensam lunch och under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell.
På kvällen äter vi middag på egen hand.

 

Dag 3. Sanddynerna

Efter frukost vi gör ett besök på Skagenmuseet och ser fantastiska konstverk från de produktiva Skagenmålarna. Efter lunch som intas på egen hand åker vi till Råbjerg Mile för att se de imponerande vandrande sanddynerna. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

 

Dag 4 Hemåt

Efter frukost checkar vi ut och beger oss mot Fredrikshamn där vi hinner med lite shopping innan vi kliver på färjan som skall ta oss över sundet till Göteborg. Ombord väntar lunch innan vi ankommer till Göteborg och fortsätter mot Stockholm igen. Vi beräknar att vara åter i Stockholm under kvällen. Ca 471 km

I resan ingår
Del i tvåbäddsrum,
2 Frukost,
5 Måltider,
Båtresa Oslo-Fredrikshamn,
Fredrikshamn-Göteborg,
Utflykter och Entréer enligt program,
Färdledare samt Bussresa
Avgångar
22 maj 2018 (tisdag)

Platser finns
6580 SEK
11 sep 2018 (tisdag)

Platser finns
6580 SEK
Hotellinfo
Color Hotel Skagen
Gl. Landevej 39, Skagen
Tel: (+45) 98 44 22 33
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl.06.00
extra
Enkelrum 900:-