Jokkmokks Marknad – En tradition sedan 1605

Bokningskod: jokk

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder Gratis anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

Under vår resa upplever vi det klassiska Norrland med sina snölandskap och vackra vyer.

Vi besöker också Jukkasjärvi Kyrka och det välkända Ishotellet. Upplev Europas största och äldsta vinterfest - Jokkmokks vintermarknad! Med sin långa historik betraktas den som en obruten tradition sedan 400 år tillbaka. Idag är också marknaden så mycket mer än bara marknadsstånd. Här finns utställningar, skoter- och hundspannsturer, renrajd och jojkkonserter. Följ med på en upplevelserik resa i det vintervackra Norrland.

 

DAG 1. Äventyret börjar

Från Stockholm reser vi norrut genom vårt vackra Sverige och ser hur landskapet långsamt förändras. Under resans gång gör vi stopp längs vägen och äter lunch tillsammans. Längs östkusten passerar vi Gävle, Sundsvall och når slutligen vårt första hotell, i Skellefteå.  Där intar vi gemensam middag och sover ut efter resan. Ca 772 km.

DAG 2. Skellefteå - Kiruna

Dagen börjar med frukost innan vi sätter oss i bussen för att köra vidare mot Kiruna.
Längs de norrländska vägarna tar vi oss fram och på vägen stannar vi till för lunch och anländer under kvällen till Kiruna och vårt hotell. Vi äter gemensam middag. Ca 464 km.

DAG 3. Ishotellet och Jukkasjärvi kyrka

Efter frukost besöker vi det välkända ishotellet. Här får vi lunch på området och därefter en guidad rundtur och upplever det spektakulära hotellet som byggs upp varje vinter av is från Torne älv. På eftermiddagen vi tar vi oss vidare mot Jukkasjärvi kyrka. Här vi möts vi av vår guide som ger oss en guidad rundtur i kyrkan och vi får ta del av dess historia. Efter besöket åker vi åter mot vårt hotell i Kiruna som väntar med middag på hotellet. Ca 207 km.

DAG 4. Jokkmokks Marknad

Vi börjar med frukost innan vi tar bussen till Jokkmokk för vårt besök på Jokkmokks Marknad.
Här strosar vi runt på egen hand under dagen.  På eftermiddagen tar vi bussen mot Arvidsjaur och vårt boende för natten. Vi äter middag tillsammans på hotellet innan vi sover ut efter en händelserik dag. Ca 368 km.

DAG 5. Vinterlandskap

Vi vaknar på Hotell Laponia och äter frukost innan vi fortsätter vår färd söderöver.
På vägen passerar vi de små orterna Aspele, Hemling och Björna och når sedan vår slutdestination för dagen, Sundsvall. Här äter vi vår sista middag tillsammans innan vi sover ut.
Ca 489 km.

DAG 6. Hemåt

Dagen börjar med frukost innan vi påbörjar resan mot vår huvudstad igen.
Längs norrlandskusten färdas vi och under dagen stannar vi för lunch och beräknar att vara åter i Stockholm under eftermiddagen. Ca 379 km.

I resan ingår
Del i tvåbäddsrum,
5 Frukost,
8 Måltider,
Guidad visning av Ishotellet,
Guidad visning av Jukkasjärvi Kyrka,
Reseledare,
Bussresa.
Avgångar
02 feb 2018 (fredag)

Platser finns
8980 SEK
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl. 06.30
Uppsala, Circle K, Norra Infarten kl. 07.25
Gävle Bro kl. 08.25
Söderhamns Resecentrum, kl. 09.15
extra
Enkelrum 1 800:-