Fyra Huvudstäder

Bokningskod: FYRAH

 

Fyra Huvudstäder – Berlin, Prag, Budapest och Wien med en glimt av Lodz.

Följ med på en resa till fyra av Europas vackraste huvudstäder! Resan inleds i storstadsmetropolen Berlin. Sedan blir det en rundresa i det tidigare Habsburgska riket. Prag brukar kallas de Hundra Spirornas Stad och ligger vackert vid floden Moldau. Budapest storslaget placerad med vy över Donau och sina anrika termalbad. Kulturstaden Wien med sin historia och kungliga glans ger resan en fin avslutning.

Dag 1 Söderöver
Vi börjar resan med att ta bussen och styra kosan söderöver ner till Trelleborg där vår färja väntar. På vägen stannar vi för lunch på passande, trivsamt ställe. Väl ombord intar vi våra hytter innan vi avnjuter en gemensam middag tillsammans. Ca 646 km

Dag 2 Historiska Berlin
Efter en tidig frukost rullar vi av i Travemünde och kör ner mot Berlin, den tyska huvudstaden
med ett intressant stycke nutidshistoria och som genomgått stora förändringar sedan Berlinmurens fall 1989. Här blandas ny bebyggelse med minnesmärken och paradgator, och dessutom finns dessa sköna parker, sjöar och skogar. Här får vi en guidad tur i staden och under kvällen äter vi middag tillsammans. Ca 316 km

Dag 3 Upplever Prag
Efter frukost fortsätter vi söderut förbi Dresden och når Prag framåt eftermiddagen. Vi börjar med en stadsrundtur tillsammans med en lokalguide. Vi ser borgområdet med Strahovklostret, slottet och den enorma St. Vithuskatedralen. Vi promenerar ner genom Mala Strana och över Moldau, förbi judiska kyrkogården och in i Gamla Stan. Här får vi ta del av Staromestske Namesti, det gamla torget som omgärdas av klassiska byggnader som St. Nikolaikyrkan, Rådhuset och det astronomiska uret.
På kvällen blir det middag på en lokal restaurang! Ca 350 km

Dag 4 Mot Budapest
Vi reser vidare genom Böhmen och Mähren mot Budapest. På vägen passeras tjeckiska Brno. Under början av kvällen når vi Budapest. Prags underbara huvudstad med kullersten, ståtliga boulevarder och sina berömda termalbad. På kvällen äter vi gemensam middag. Ca 525 km

Dag 5 Budapest & Båttur
Efter frukost på hotellet tar vi en stadsrundtur med lokalguide i staden och ser bl.a. Parlamentet, Gellértberget, Hjälteplatsen och Fiskarbastionen. Från Donaus vatten upplever vi staden på en båttur. Lunch äter vi på egen hand under dagen. Gemensam middag på en lokalt känd restaurang under kvällen.

Dag 6 Mot Österrikes huvudstad Wien
Efter frukost tar vi oss på snabba vägar till Wien där vi intar lunch på egen hand. Efter lunch möter vi vår lokalguide som visar oss runt i ”valsernas stad”. Vi ser Operan, en av världens största, Hofburg, kejsarnas forna vinterpalats, Stephansdomen med sitt fantastiskt vackra tak, slottet Belvedere och mycket mera.
Gemensam middag på kvällen. Ca 243 km

Dag 7 En dag i Wien
När vi avslutat frukosten har vi dagen fri att upptäcka Wien på egen hand.
Exempelvis besöka slottet Schönbrunn och vandra runt i dess vackra salar, där Frans Josef I föddes, Napoleon hade sitt kvarter och där Mozart konserterade. Schönbrunn ligger strax utanför Wien och slottsparken sägs vara en av de vackraste i Europa.  Lunch och middag intas på egen hand.


Dag 8 Universitetsstaden Lodz
Vi intar hotellets frukost och efter utcheckning tar bussen oss norrut och på kvällen stannar vi i den polska universitetsstaden Lodz där vi övernattar. Här äter vi middag tillsammans innan vi sover ut.
Ca 591 km

Dag 9 Mot Gdynia
Efter frukost påbörjar vi färden mot Gdynias hamn och vår färja som ska ta oss hemåt till Sverige igen.
Ombord äter vi middag tillsammans. Ca 363 km

Dag 10 Hemåt
Vi äter frukost ombord på båten och rullar sedan av i Karlskronas hamn för att fortsätta vår resa mot Stockholm dit vi når under sen eftermiddag. Nu förhoppningsvis med en mängd nya intryck i bagaget. Vi stannar till i Tindered för en avslutningslunch där vi kan summera våra upplevelser från resan. Ca 497 km

 

10 dagar

 

I resan ingår
Del i tvåbäddsrum/utsideshytt,
9 Frukost,
10 Måltider,
Entréer och besök enligt program,
Reseledare och Lokalguider,
Båtresa t/r,
Bussresa.
Avgångar
30 apr 2018 (måndag)

Platser finns
15480 SEK
Hotellinfo
Abba Berlin Hotel
Hotel Ambiance Prag
Leonardo Hotel Budapest
Leonardo Hotel Vienna
Qubus Hotel Lodz
Stena Line
Avgångsplats
Cityterminalen, Stockholm kl.10.30
Södertälje Syd kl.11.00
extra
Enkelrum