En man som heter Ove” på Svenska Teatern i Helsingfors

Bokningskod: OVE

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder Gratis anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

Passa på att se riktigt bra teater! Den Oscarsnominerade svenska dramafilmen från 2015 sätts hösten 2017 upp på Svenska Teatern i Helsingfors. Pjäsen bygger på Fredrik Backmans roman med samma namn. Dramatiserad av bl.a. Johan Rheborg, som också spelat rollen som Ove.

En föreställning om kärlek, rätt verktyg och vikten av att köra SAAB…

En man som heter Ove är en historia om en trumpen och trångsint man. Om en man som envist tror sig veta vad som är rätt och fel, och som följaktligen skrämmer vettet ur sina grannar. Men det är också historien om en ensam och självmordsbenägen man som återupptäcker livslusten när hans granne en dag backar in i hans brevlåda med sin lilla japanska bil. Backmans succéroman som blev en succéfilm har nu blivit lysande enmansteater! Den fantastiska skådespelaren Marcus Groth axlar inte bara rollen som Ove, utan också hela radhusområdets brokiga persongalleri.

Den isländska regissören Bjarni Haukur Thorsson återupptäcker Ove på Svenska Teatern efter sin succéuppsättning i Norge 2016.

Vi har valt att ha en tredagarsresa där vi åker med Viking Line till Helsingfors och ser matinéföreställningen på Svenska Teatern och sedan tar båten tillbaka till Sverige igen under natten.

Båda kvällarna blir det gemensam middag ombord.

I resan ingår
Båtresa Stockholm–Helsingfors t/r,
Del i tvåbädds utsideshytt,
2 måltider,
2 Frukost i Foodgarden,
Biljett till matinéföreställningen,
Transfer till och från teatern samt Reseledare.
Avgångar
08 nov 2017 (onsdag)

Platser finns
2590 SEK
Avgångsplats
Stockholm, Viking terminalen kl.16.30 (fartygets avgångstid)
Anslutning enligt Viking Lines ordinarie linjer och pris. Med reservation för tidtabellsändringar.
extra
Enkelhytt, utsides A1, 290:-
Lyxhytt 1020:-