Värmland - Lerin, Mårbacka, Rackstad och Klässbols

Bokningskod: VÄRMLAND

Värmland – Lerin, Mårbacka, Rackstad och Klässbols

 
Välkommen att följa med oss på en spännande resa till det fagra Värmland! Många av våra kända konstnärer och författare kommer från just detta landskap - vi besöker Selma Lagerlöfs Mårbacka och får en visning av hennes ”Minnesgård”. Det blir Mårbacka-kaka med sylt och grädde innan vi kör vidare. Vi gör också ett besök på konstnären Lars Lerins fantastiska konsthall Sandgrund, beläget vid Klarälven i Karlstad.
 
Dag 1. Konst & Kultur och Mårbacka-kaka
Från Stockholm åker vi tidig morgon. Genom vår sköna svenska natur tar vi oss med bussen till Värmland. Vi äter lunch tillsammans och i Karlstad får vi ta del av Lars Lerins konst på Sandgrund. Lerin som bara blir mer och mer populär och folkkär räknas som en av Nordens främsta akvarellister och har ställt ut över hela världen. Sedan kör vi vidare till Selma Lagerlöfs Minnesgård Mårbacka. Här får vi en inlevelsefull visning av gården, kanske av systern Gerda eller av livskamraten Valborg Olander. Vi blir serverade eftermiddagskaffe och kaka innan vi rullar den korta biten till vårt fina hotell Selma Spa i Sunne där vi senare äter en trerättersmiddag tillsammans. Ca 400 km.
 
Dag 2. Rackstadmuseet och Klässbols Linneväveri
På morgonen står hotellets frukostbuffé uppdukad och det finns tid för bad och bastu på ett av Sveriges absolut finaste SPA-hotell. Sedan beger vi oss till Arvika och det underskönt belägna Rackstadmuseet. Här blir det guidad visning och sedan lunch innan vi kör till Kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri. Här finns mycket vackert att se, och även butik för den som så önskar, och nära intill ligger Kvarnen kafé med eget bageri. Vi får även här guidad visning och efter en kaffetår vänder vi åter mot huvudstaden där vi beräknar anlända framåt kvällskvisten. Ca 370 km.

 

2 dagar

 

I resan ingår
Del i dubbelrum, Fri tillgång till SPA-avdelningen med pooler, bastu m.m.,
1 Frukost,
2 Lunch,
2 Eftermiddagsfika,
1 Trerättersmiddag,
Entréer och visningar,
Bussresa
Avgångar
14 maj 2019 (tisdag)

Platser finns
3980 SEK
04 sep 2019 (onsdag)

Platser finns
3980 SEK
Hotellinfo
Selma Spa i Sunne.
www.selmaspa.se
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl.07.00
extra
Enkelrumstillägg per person 300: -