Costa Brava - vandring, Barcelona, båttur & Dalí

Bokningskod: COSTABV

Vandringsresa med Direktbuss

Följ med oss på vandringsresa med buss till Costa Brava. Programmet erbjuder ett urval av Kataloniens guldkorn; härliga turer med hänförande vyer och fina natur- och kulturupplevelser! Förutom södra Costa Bravas omgivningar med den fantastiska botaniska trädgården MariMurtra, blir det en djupdykning in i surrealisten Salvador Dalís fantastiska Teater Museum i Figueras. Vi besöker också Kataloniens svar på Venedig, Empuriabrava, kanalstaden, där det blir en spännande båtfärd. En annan dag tar vi bussen till den fascinerande och vackra staden Barcelona, med bl.a. promenad i de gotiska kvarteren, paellalunch i Olympiahamnen och Gaudís arkitektur. Vi ser också den vackra och unika Costa Brava kusten från havet med besök i Marc Chagalls blåa paradis - den vackra staden Tossa de Mar där lunchen på restaurangen Bahia blir en av resans gastronomiska höjdpunkter. 

Under veckan kombinerar vi utflykter med sol och bad. Utfärderna leds av Carmen Rios, vår svensktalande guide, sedan många år boende på Costa Brava.   Ca 2 675 km.

DAG 1. Mot LIoret De Mar

Tidig morgon reser vi från Stockholm, påstigning längs E4:an söderut. Vi tar oss över till Danmark med sikte på Rödby och färjan till Puttgarden i Tyskland.

DAG 2-8. Härliga utflykter

Nästa morgon har vi nått Frankrike och vi stannar för frukost (ingår ej). Så småningom når vi vår slutdestination i Spanien; vi beräknas komma fram till Lloret de Mar under sen eftermiddag. Vårt utflyktsprogram erbjuder många härliga upplevelser under ledning av Carmen Rios, vår svensktalande guide och ciceron under vår vecka i Lloret de Mar. Vandringar i pittoreska byar, storslagna Barcelona, kulinariska höjdpunkter och fantastiska viner.
Programmet innehåller något för alla.

DAG 9-10. Hemåt

Hemresa sker tidigt lördag morgon och vi reser genom Frankrike, Tyskland och Danmark. Beräknad hemkomst är söndag kväll.

 

UTFLYKTER SOM INGÅR:

Kustvandring LIoret–Blanes och Marimurtra

Barcelona

Båttur och rundvandring i Tossa de Mar

Salvador Dalís Figueras och Empuriabrava

Vandring i Llorets vackra omgivningar

I resan ingår
Bussresa t/r till Costa Brava,
Båtresa Helsingborg-Helsingör/Rödby-Puttgarden t/r,
Del i tvåbäddsrum,
6 Frukost,
9 Måltider,
Vandringsprogram,
Reseledare
Avgångar
26 okt 2018 (fredag)

Platser finns
12950 SEK
Hotellinfo
Hotel Alba Seleqtta
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl. 05.45
Södertälje Syd kl. 06.10
E4:an söderut
extra
Enkelrum 985:-