Costa Brava med flyg

Bokningskod: COSTFLY

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder Gratis anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

Costa Brava - vandring, Barcelona, båttur & Dalí

Programmet erbjuder ett urval av Kataloniens guldkorn; härliga turer med hänförande vyer och fina natur- och kulturupplevelser! Förutom södra Costa Bravas omgivningar med den fantastiska botaniska trädgården MariMurtra, blir det en djupdykning in i surrealisten Salvador Dalís fantastiska Teater Museum i Figueras. Vi besöker också Kataloniens svar på Venedig, Empuriabrava, kanalstaden, där det blir en spännande båtfärd. En annan dag tar vi bussen till den fascinerande och vackra staden Barcelona, med bl.a. promenad i de gotiska kvarteren, paellalunch i Olympiahamnen och Gaudís arkitektur. Vi ser också den vackra och unika Costa Brava kusten från havet med besök i Marc Chagalls blåa paradis - den vackra staden Tossa de Mar där lunchen på restaurangen Bahia blir en av resans gastronomiska höjdpunkter. 

Under veckan kombinerar vi utflykter med sol och bad. Utfärderna leds av Carmen Rios, vår svensktalande guide, sedan många år boende på Costa Brava.  

DAG 1. Mot LIoret De Mar

Vi flyger från Sverige ner till Barcelo­na, där vi sedan åker vidare till Lloret de Mar som är vår utgångspunkt för resan.
Lloret de Mar gränsar till Bla­nes och Tossa de Mar och ligger cirka 70 kilometer från Barcelona.

DAG 2-6. Härliga utflykter

Under veckan åker vi på händelse­rika utflykter där vi får se mycket av allt som Spanien har att erbjuda, his­toriska byggnader, lokalproducerad mat och dryck, storstadspuls och havet. Det finns självklart tid för egna upptäckter och avkoppling.

DAG 7. Hemåt

Efter en vecka med god mat, skönt väder och många minnen rikare är det dags att efter frukost på hotellet åka mot flygplatsen igen. Med flyg tar vi oss till Sverige igen för hemresa till respektive hemort. Vi smälter alla in­tryck vi fått och smaker vi känt under resans gång.

Utflykter som ingår:

Kustvandring LIoret–Blanes och Marimurtra
Barcelona
Båttur och rundvandring i Tossa de Mar
Salvador Dalís Figueras och Empuriabrava
Vandring i Llorets vackra omgivningar

(Minimum 15 deltagare på samtliga utflykter)

 

I resan ingår
Flygresa t/r inkl. flygskatter,
Del i tvåbäddsrum,
Halvpension på plats i Spanien,
Utflykter med lokalguide och buss enligt utflyktsprogram,
Reseledare.
Avgångar
28 okt 2018 (söndag)

Platser finns
14950 SEK
Hotellinfo
Hotell Alba Seleqtta
Avgångsplats
Arlanda Flygplats, Stockholm
extra
Enkelrum 1350:-
Delvis havs/poolutsikt 500:-
Kylskåp 150:-
Wi-fi 350:-