Bornholm

Bokningskod: Born

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder Gratis anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

 

Bornholm - Solskensön 
 
Välkommen till den danska solskensön i södra Östersjön! Hela norra Bornholm är en stor naturpark där stigar går kors och tvärs genom enastående vacker natur - klippor, skog och romantiska dalar. Mot väst reser sig klipporna stolt över havet. Där sjunger näktergalen och solnedgången bjuder på ett härligt skådespel. I söder sträcker sig de sammetslena kilometerlånga sandstränderna ut mot havet. Under vår rundtur kommer vi bland annat att besöka Svaneke, Österlars Rundkyrka och Hammershus Ruin. Vi kommer att känna doften av nyrökt fisk och det är här på Bornholm som solen går upp allra först i Danmark.
 
Dag 1. Söderut
På snabba vägar åker vi söderut mot vår avgångshamn Ystad. Under nedresan stannar vi för möjlighet till lunch. På överfarten till Rönne finns möjligheter att shoppa i butikerna ombord. 
Vi anländer till huvudorten på Bornholm – Rönne. Här inkvarteras vi på vårt hotell Griffen, 
beläget nere vid hamnen och med omedelbar närhet till centrum. 
Efter en stunds vila, samlas vi till gemensam middag på hotellet. Ca 670 km.
 
Dag 2-4. Norra Bornholm och Hammershus
Välkomna till Bornholm. Nu har vi tre dagar att upptäcka denna solskensö. Under utflykterna får vi uppleva vackra klippformationer och naturscenerier. Gamla borgar och slott, som exempelvis Hammershus – beläget på sin klippa 74 meter över Östersjön. Det är den bäst bevarade medeltida försvarsanläggningen i Norden, efter ringmuren i Visby. 
 
Vi passerar den nordligaste delen av Bornholm med tvillingstäderna Sandvig och Allinge. Vi kör söderut längs ”Bornholms Riviera” – en kantig kuststräcka som präglas av klippor och små vikar med ett rikt fågelliv. Sedan mot Gudhjem, en underbar idyll med branta gator och sköna hus där blommor frodas. Vi åker med bussen på de slingrande gatorna i byn ner till hamnen där filmen ”Pelle Erövraren” spelades in. Här äter vi en gemensam lunch. Inte långt från Gudhjem ligger Österlars Rundkirke. Vi gör ett besök i kyrkan, som är den största av de fyra s.k. rundkyrkorna som finns på ön. 
 
Vi besöker även det säregna landskapet vid sydpunkten av ön – Due Odde, med den bländande vita sanden. Här är sanden så fin att den tidigare användes vid tillverkning av timglas. Vi kör förbi de pittoreska städerna Nexö och Svaneke. Nexö är en stad som i allra högsta grad präglas av fiske. Svaneke är en av de bäst bevarade städerna med gammal stil i Danmark. Här får vi egen tid till att upptäcka något mysigt lunchställe. Kanske besöker vi den lokala glashyttan eller karamellkokeriet vid torget. Vi passerar Almindningen, denna lummiga skog är ett populärt utflyktsmål för bornholmarna. Vi kommer till ”blomsterstaden” Åkirkeby, den enda stad som ligger inne i landet. Detta och lite till hinner vi med på Bornholm.
 
Samtliga kvällar äter vi gemensam middag.
 
Dag 5. Hemåt
Vårt besök på Bornholm är slut. Vi får lite sovmorgon innan vi lastar vårt bagage och beger oss mot färjeläget. Vi återvänder till fastlandet och Ystad för vidare färd hemåt, längs vägen äter vi gemensam lunch och återkommer till Stockholm under kvällen. Ca 670 km.
 
 

 

I resan ingår
Båtresa Ystad Rönne t/r,
Del i tvåbäddsrum med balkong/terrass och havsutsikt,
4 Frukost,
4 Middag,
2 Lunch,
Lokalguide på Bornholm,
Entré till Österlars Rundkirke,
Bussresa.
Avgångar
01 aug 2018 (onsdag)

Platser finns
9980 SEK
Avgångsplats
05.45 Stockholm, Cityterminalen
06.10 Södertälje Syd
E4:an söderut
extra
Enkelrum 2 500:-