Mårten Gås

Bokningskod: Mårt

Denna resa är märkt med Hälsingebocken! Det innebär att vi erbjuder Gratis anslutning från Hälsingland - från t.ex. Hudiksvall och många fler orter längs vägen till Stockholm! Ring oss för mer information. 

 

Mårten Gås – Ett riktigt Gåsagille på Röstånga Gästgivaregård

Välkommen att ta del av den festliga högtiden Gåsagille eller Mårtensfest, som den också kallas, på plats i Skåne enligt tradition. Gåsagille är ursprungligen en höstfest till firande av slakten och en markering av vinterhalvårets början. Vi bor på gemytliga Röstånga Gästgivaregård vid foten av Söderåsen, i omedelbar närhet till vacker natur som exempelvis Nackarpsdalens bokskog.
 
Dag 1. Mot Skåne
På morgonen reser vi söderut. Färden går först till Grännatrakten där vi blir serverade en fin lunch med utsikt över Vättern. Vi tittar in på polkagristillverkning innan vi kör vidare till Röstånga Gästgivaregård som blir vårt hem under två nätter. Här väntar välkomstdrink och därefter en välsmakande middag. Ca 540 km. 
 
Dag 2. Utflykt Köpenhamn
Efter frukost kör vi till Helsingborg där vi tar färjan över sundet till Helsingör. Via den vackra Strandveien tar vi oss till Köpenhamn där vi får tid att njuta och strosa runt på egen hand. På återfärden stannar vi till för att inhandla diverse drycker till förmånliga priser, innan vi via Öresundsbron når Sverige igen. På kvällen är det så dags för resans höjdpunkt - vi firar Mårten Gås enligt traditionens alla regler. Det serveras svartsoppa, knaperstekt gås och äppelkaka med vaniljsås. Dans och levande musik förgyller stämningen. Det blir en kväll du sent ska glömma!
Ca 194 km.
 
Dag 3. Hemåt via Värnamo
Efter frukost lämnar vi Röstånga. Vi kör mot Värnamo och gör ett besök på det fina och spännande Vandalorum, konst- och designmuseum där vi också äter lunch. Sedan kör vi vidare mot huvudstaden, det blir en bensträckare och kaffepaus på vägen innan vi är tillbaka i Stockholm framåt  kvällen. Ca 546 km.

 

I resan ingår
Del i tvåbäddsrum,
2 Frukost,
4 Måltider varav 1 Gåsamiddag,
Färja Helsingborg–Helsingör,
Öresundsbron,
Besök i Köpenhamn,
Bussresa.
Avgångar
08 nov 2018 (torsdag)

Platser finns
5680 SEK
Avgångsplats
Stockholm, Cityterminalen kl. 08.00
Södertälje Syd kl. 08.30
E4:an söderut
extra
Enkelrum 900 kr